Žilinčania sa tvrdo pripravujú na sobotňajší šláger

28.10.2011 Žilina

ŽILINA 28. októbra (WEBNOVINY) - Šlágrom sobotňajšieho programu 14. kola futbalovej Corgoň ligy bude súboj najúspešnejších klubov od vzniku samostatnej slovenskej najvyššej súťaže.

Prvé tohtosezónne stretnutie medzi ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina sa skončilo víťazstvom tímu spod Dubňa 2:1, pričom "žlto-zelení" boli počas celého zápasu lepším tímom a svoje úsilie pretavili do dvoch nádherných gólov Miroslava Barčíka a Petra Šuleka.

Pred duelom na Pasienkoch, ktorý sa v poslednú októbrovú sobotu začne o 19.30 h, nie je ani jeden tím jasným favoritom. Stopér Žiliny Jozef Piaček však očakáva na pôde úradujúceho majstra SR súboj ako remeň.

"Bude to vyrovnané meranie síl, v ktorom rozhodnú maličkosti. Na tréningoch nacvičujeme veľa vecí, ktoré by sme chceli v zápase použiť. Verím, že podobne ako prvý súboj v tejto sezóne v Žiline, aj tento v Bratislave zvládneme," citoval oficiálny klubový portál Žiliny slová 28-ročného Jozefa Piačeka.


Vonku im ide karta

Rodáka zo Zlatých Moraviec dlhšie obdobie na trávnik nepustilo zranenie, ale momentálne je už po zdravotnej stránke v poriadku. "Už v zápasoch proti Prešovu to bolo v poriadku, zaberám naplno a je potešiteľné, že aj ďalší hráči sa dali zdravotne dokopy. V stopérskej dvojici sa to počas jesene dosť často menilo, niekedy to trochu trvá, kým si hráči na seba zvyknú. Teraz hráme spolu s Ondrášom a naša spolupráca funguje dobre," konštatoval bývalý hráč Zlatých Moraviec, ktorý pred pôsobením v Žiline dve sezóny (2006-2008) hral v lotyšskom tíme Skonto Riga.

V Lotyšsku odohral 31 majstrovských zápasov a dal v nich tri góly. V službách Žiliny sa v jesennej časti Corgoň ligy 2011/2012 presadil iba raz, keď skóroval v Ružomberku a podobný kúsok by bral aj v Bratislave. "Bolo by to plus, keby sa mi podarilo skórovať. Vonku sa nám v tejto sezóne darí aj preto, že domáce tímy predsa len hrajú aktívnejšie, ale tento zápas bude špecifický. Strelecky sa darí Tomášovi Majtánovi a bolo by dobre, keby v tom pokračoval," dodal dôrazný stredný obranca.
 

Vyberte región